woensdag 23 februari 2011

Felix Rot naar gisteren

Hoe bestaat het, een grootsprakerige, minkukel als Felix Rottenberg, "oh wat een leuke tekenfilm", waagt het om Agnes Kant een viswijf te noemen? En waarom? Ah, omdat ze in het vuur van een debat het werkelijke gevaar van extreem rechts heeft durven aanwijzen en benoemen, zij het nog in bedekte termen. Ze stond daarin alleen tussen een stel jaloerse wolven in schaapskleren, die haar in feite om haar scherpte en moed benijdden. Wat zouden ze graag zelf Wilders onderuit halen en confronteren met wat ze ten diepste van hem denken. Maar nee, bang om af te gaan bij deze debater pur sang, hielden ze hun mond, en likten al bij voorbaat hun wonden. Maar graag ook nog even likken aan de inbreng van Agnes.
En dan later achteraf komt Felix de Kat, tuk op de vissekoppen in de PSP-ton,  parmantig aanstappen, staart omhoog, kopjes gevend. Bedoeling? Nog eens te getuigen van politieke moed door uit te halen naar iemand die intussen feitelijk al gemangeld was. Iemand, ja Agnes Kant, die meer moed in haar pink heeft dan deze Felix in zijn hele lijf. Wat je noemt, (s)linkse broederschap. "Een leugen minheer Felix".
Hij scharrelt tussen de rotte berg vissekoppen, in de afvalbak van de PSP, en doet zijn naam kennelijk eer aan.  Hij is het in feite uiteraard met Agnes eens, alleen de politiker in hem ziet nu zijn kans schoon om haar, die al verslagen is, nog eens te vloeren, wat een trap na te geven, om zo misschien wat electorale winst te halen. Wat? Agnes verslagen? Ja, en het is diep treurig, maar niet door hem. Ze is gevloerd door haar eigen achterban die niet in staat is gebleken om haar voldoende rug dekking te geven, ondanks de traantjes van JanM, die weer eens gemakkelijk wegkomt. Sterker nog, een PSP die haar in de persoon van de secretaris, wiens naam ik niet zal noemen, een mes in de rug heeft gestoken. Een fraai staaltje karaktermoord, Brutusaftreksel. Schande minheer de secretaris. 
En Agnes, mijn bewondering en respect voor jou blijft. Rust alsjeblieft goed uit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten