zondag 18 maart 2012

Gerechtelijke miskleunen




Neuropsychiater verklaart Kim De Gelder ontoerekeningsvatbaar

  • DINSDAG 17 JANUARI 2012, 06U29
  • AUTEUR:CEL, ME
Kim De Gelder vermoordde twee baby's en een vrouw in Kinderdagverblijf Fabeltjesland in Dendermonde.
Kim De Gelder vermoordde twee baby's en een vrouw in Kinderdagverblijf Fabeltjesland in Dendermonde.


DENDERMONDE - De beslissing of Kim De Gelder voor een assisenjury moet verschijnen, dreigt opnieuw uitgesteld te worden. De raadkamer van Dendermonde moet donderdag beslissen of De Gelder berecht wordt voor assisen of naar de psychiatrie moet. Neuropsychiater Karel Ringoet vindt dat De Gelder ontoerekeningsvatbaar is. Een college van vijf gerechtspsychiaters oordeelde maanden geleden al dat De Gelder wist wat hij deed toen hij toesloeg in kindercrèche Fabeltjesland. Hij zou dus voor assisen moeten verschijnen.
Maar neuropsychiater Ringoet, die opvraag van de verdediging een tegenexpertise uitvoerde, heeft vorige week onverwacht zijn rapport ingediend. Hij vindt dat De Gelder ontoerekeningsvatbaar is. Verwacht wordt dat de raadkamer nu meer tijd zal vragen om het rapport te bestuderen. Mogelijk wil de onderzoeksrechter ook dat het college van psychiaters het rapport leest en antwoorden formuleert.
'Een zoveelste uitstel zou psychologisch zeer zwaar zijn voor de ouders', aldus een gerechtsbron.
http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=DMF20120117_004

commentaar:
· Heeft de neuropsychiater zich rekenschap gegeven van de mening van een team gerechtspsychiaters? Nu wordt het vijfftal wel gevraagd commentaar te geven op het oordeel van deze ene shrink.
· Wat zegt een oordeel over de psychische conditie van KdG nu over zijn toestand zo lang geleden inmiddels? Het lijkt me voor de hand te liggen dat KdB heel goed weet hoe hij zich moet gedragen om ontoerekeningsvatbaar verklaard te worden.
· Het zou goed zijn als KdG wel voor een jury zou komen en dat die ook een uitspraak zou doen over deze vraag, en dat niet aan een enkele psych over zou laten. De meningen van de (gerechts)psyciaters lopen te zeer uiteen om betrouwbaar te kunnen zijn. Integendeel, de gerechtspsychiatrie brengt zichzelf zwaar in discrediet, en bestempelt zich als nonvalable.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten