zaterdag 24 maart 2012

CEO: betalen doen jullie toch








© reuters.

Het gesjoemel en raddraaierij of moet ik zeggen de ordinaire witte-boorden-oplichting rondom de Dexia bank gaat weer een nieuwe fase in. De Morgen maakt er melding van:
citaat:
 "In het partijtje blufpoker met de Belgische regering over de 'gratis' waarborgen voor de Dexia-holding dreigt de Franse CEO van Dexia, Pierre Mariani, er nu mee een uitzonderlijke raad van bestuur bijeen te roepen, waarop dan niets anders dan het faillissement kan worden vastgesteld. Dat vernam De Tijd."
http://www.demorgen.be/dm/nl/996/Economie/article/detail/1413419/2012/03/24/Dexia-topman-Pierre-Mariani-dreigt-met-faillissement.dhtml


De toplui in de bank- en zakenwereld, de CEO's, wat bedrijven ze anders dan een goed gecamoufleerd misdadig spelletje blufpoker met de centen en belangen van de klanten, maar van ons allemaal? Hun handelen beweegt zich voortdurend langs de rand van oplichterij, of ze nou JeanLuc HaHaantje de Voorste heten of Pierke Mariaaffiosia. En de parlementariers moeten tegen deze doorgewinterde draaihalzen opboksen? Ze zijn er ondanks al hun poeha niet toe in staat; ze zijn er niet tegen opgewassen; ze tuinen er in!....Ze zullen er niet omheen komen: ze moeten zelf oplichters inhuren om ertegen in het geweer te kommen. De regering heeft het geprobeerd met JLdeH; een poging die jammerlijk is mislukt omdat deze brave rondborst toen hij gevraagd werd, even vergeten was wie zijn echte broodheer is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten