zaterdag 4 augustus 2012

Islam: mannelijk chauvinistisch

De documentaire van Sofie Peeters, "femme de la rue", laat zien hoe vrouwen op straat in Brussel constant lastig gevallen worden door allochtonen. De film toont hoe zowel jonge als oude allochtone mannen ongepast seksistisch gedrag vertonen tegenover vrouwen op straat in Brussel. Ze worden nagefloten, uitgescholden en lastiggevallen.

"Ze loopt halfnaakt op straat. Ze kleedt en schminkt zich als een goedkope hoer. Ze doet dit om de aandacht van de mannen te trekken, en ze heeft zich zo opzichtig uitgedost om reacties uit te lokken." Zo denkt Sharia4Belgium erover, blijkens een interview op Youtube.

Ik moet toegeven dat ook ik even op het verkeerde been gezet ben door dit commentaar. Zou het inderdaad uitgelokt kunnen zijn?  Ja, het zou kunnen. Mijn mening draaide echter snel bij toen ik een foto van het meisje zag: naar Europese normen een heel gewoon eigenlijk wat nuffig geklede jongedame, waaraan niets provocerends te bespeuren is, wier enige probleem is dat ze een vrouw is en tussen een stel oversexte leeglopers van mannen de straat over moet. Je moet psychisch en lichamelijk wel doortrokken zijn van een overmatig mannelijk chauvistisch gevoelsleven om in haar kleding, make up, of gedrag iets uitdagends en prikkelends te zien of te ervaren (sic!). Maar het is een feit dat verveling leidt tot overmatige sexuele drang, die zich kan uiten in opdringerig wangedrag. Er is veel werkeloosheid onder allochtonen zeker in een stad als Brussel. Er is dus ook veel verveling en klaploperij, waarbij mensen, mannen in het bijzonder, teruggeworpen worden op het meest primitieve, gemakkelijke en goedkope tijdsbesteding: sex, en ze fantaseren er lustig op los. "Hoe zal ik ze nemen, van voren of van achteren." Oh nee? Ach gaat toch heen.  Een jonge vent is een dekhengst en heb je die al eens ooit bezig gezien? Er moet een heel zware dam opgeworpen worden om dit in te tomen, en de naïeve (?) Moslim-vrouwen te beschermen. Want, ho, dit mag natuurlijk niet, vooral niet bij Moslims. Moslim mannen hebben zich volgens de Koran netjes te beheersen, al is dat iets wat zelfs Mohammed, gezien zijn vele vrouwen niet gelukt is, en moeten zich netjes gedragen.  En als ze zich niet kunnen beheersen? Wat dan? Ja, dan is het wel erg gemakkelijk als je een beschuldigende vinger kunt richten op een weerloos slachtoffer, de westeuropese vrouw of Allah verhoede het, een te opzichtig geklede Moslima, die is uiteraard extra verleidelijk, maar tegelijk ook taboe. De verleiding en vooral de innerlijke drift blijft. Dus projecteren we die maar doodleuk op iemand die zich niet zal kunnen verweren: de Westeuropese vrouw, die is overal de schuld van, dat is een hoer, waarbij we, gelukkig, heh heh, dus vrij spel hebben. Bull shit!  Creëer je eigen hoer, maar dan in je eigen milieu.  Jullie passen niet in de West Europese Cultuur. Ga naar Bagdad en solliciteer als eunuch bij de Kalif. Misschien heeft hij je niet door.
Nee Sharia4Belgium, erg wijs is jullie commentaar niet, en  evenmin komt het volwassen over, wel erg doorzichtig. Dit commentaar van jullie woordvoerder doet de onderlinge verstandhouding zeker geen goed. Te vrezen valt dat jullie groeiende intolerantie en verafgoding van eigen normen en waarden tenslotte gaat leiden tot een verkettering van de moslimgemeenschap, met alle gevolgen van dien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten