donderdag 30 augustus 2012

Het slachtoffer is de verleider! Wablief?

http://www.trouw.nl/tr/nl/5091/Religie/article/detail/3308541/2012/08/30/Prominente-priester-Bij-misbruik-is-jongere-vaak-de-verleider.dhtml




Groeschel bepleit op zijn website dat priesters, leraren of maatschappelijk werkers die iemand één keer seksueel misbruiken eigenlijk geen celstraf zouden moeten krijgen. Vaak is juist de jongere de verleider, meent de Amerikaanse prominente priester Benedict Groeschel. In zijn ogen zijn de volwassen daders het slachtoffer.

Stel: een man heeft een zenuwinzinking en een jongere zet zijn zinnen op hem. In veel gevallen is een jongere - van 14, 16 of 18 jaar - de verleider.
Benedict Groeschel

Het eerste wat ik dacht toen ik dit las was, "ach, wat een overduidelijk straatje lulkoek". Hier is zonder twijfel een pedofiel aan het woord en het is bekend dat die meester zijn in het afschuiven van de verantwoordelijkheid naar het slachtoffer. Vooral ook wat deze Groeschel zegt in het kader: "....en een jongere zet zijn zinnen op hem." Daar heb je wat vermoedelijk de natte droom van elke pedofiel is, dat een jongere hem verleidt.

De in het artikel aangehaalde uitspraken van deze prominenticus doen de vraag rijzen of hij wel ooit zinnig heeft leren nadenken. Zijn visie stoelt op generalisaties als "in veel gevallen" waar vermoedelijk geen enkele grond voor is. Het zijn waarschijnlijk niet meer dan opportunistische onlogische veronderstellingen die tot waarheid verheven worden. In elk geval wordt niet verwezen naar verifieerbaar onderzoek. Maar daar staat de kerk tot op het hoogste nivo om bekend: de overvloedige woordenbrei die zijn oorsprong vindt in een oud verhaal, de bijbel, en die elke grond in de realiteit van het hier en nu mist.

Hetgeen hij vertelt over "Ach, die arme sportcoach die jarenlang kinderen heeft misbruikt" maakt je bijna onpasselijk. "De arme man", besluit hij. Ja, bullshit!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten