zondag 26 februari 2012

Pauselijke arrogantie?


http://www.demorgen.be/dm/nl/990/Buitenland/article/detail/1400148/2012/02/26/Paus-vindt-wetenschappers-en-vruchtbaarheidsexperts-arrogant.dhtml 

Paus vindt wetenschappers en vruchtbaarheidsexperts arrogant

26/02/12, 16u51
De paus heeft wetenschappers en vruchtbaarheidsexperts "arrogant" genoemd. Hij deed dat op een driedaagse conferentie over onvruchtbaarheid in Rome. Koppels zouden niet moeten proberen om op "onnatuurlijke wijze" kinderen te krijgen, aldus Benedictus XVI.
Seks tussen een man en vrouw die met elkaar getrouwd zijn, is de enige aanvaardbare manier waarop kinderen verwekt mogen worden, vindt de paus. Hij noemde methodes als IVF "arrogant".

"Het huwelijk is de enige plek die het waard is om een nieuw mens te creëren. (...) De menselijke procreatie is geen 'product', maar een uiting van de liefde die twee echtelieden voelen, een band die niet alleen biologisch, maar ook spiritueel is."

De kerkvader vertelde de specialisten dat zij hun "fascinatie voor de technologie van kunstmatige vruchtbaarheid" moesten negeren. Hij waarschuwde hen ook voor de verleidingen van "gemakkelijk geld, of, nog erger, het arrogante idee dat u het werk van God kan overnemen". (vk/adha)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten