dinsdag 25 oktober 2011

formatie als denken in plat vlak

Wat ik nou zo opvallend vind dat is de neiging bij sommigen, met name De Croo en de Wever om in een tijd van uiterste distress met van die pseudointellectuele, overgeleverde  zinsneden te komen, liefst ook nog in het latijn (Grieks te moeilijk?). De Wever is historicus en snapt nog wat hij zegt, De Croo lijkt me in deze eerder een naprater.
Wat erg eigenlijk. Alle partijen zitten vast in hun eigen stompzinnigheid, waarin ze blind gestaard op de stellingen en stelligheden van de andere partijen alleen maar hun eigen opgeblazen waarheid kunnen zien. De Wever is voor mij van visionair verworden tot een al maar dikker wordende blindganger, zeer betreurenswaardig.  Wat een regeringsformatie had moeten worden is verworden tot een onwaardig spelletje landjepik waarop de politiek zich blind gestaard heeft. Door de ogen wrijven helpt dan niet meer. Foei dames en heren. Beseffen jullie eigenlijk dat jullie allang je mandaat verspeeld hebt? Allez dan, de staart tussen de benen en verberg je maar in  de een of andere lucratieve functie naar het voorbeeld van Bellens en zijn snoeipoes, waar je net als hij kunt blijven doen alsof je niet gemist kunt worden.
Ja, ik weet het, dit bericht is door de feiten ingehaald, maar we zijn er nog niet. Wacht maar als de mist van de euforie is opgetrokken. Dit accoord is immers pas een allereerste begin.  Nu begint het spel pas goed, en weer is daar het wantrouwen en de blikveldvernauwing: driedimensionaal willen leven en tweedimensionaal denken. Dat gaat niet…

Geen opmerkingen:

Een reactie posten