zondag 27 oktober 2013

Yes, we keep on spying

Deze afluistermalversatie, deze "spyinggate affair" van overheidswege, en nota bene met medeweten van Obama, al wordt dit door de NSA in alle toonaarden ontkend, is van dezelfde misdadigheid als de Watergateaffaire. Als je het eens goed bekijkt dan zijn er allerlei paralellen. In beide gevallen gaat het er om inlichtingen te verkrijgen over plannen die de andere partij heeft of ontwikkelt. Het is onthutsend dat Obama doodgemoedereerd toegeeft dat de belangen van America op de eerste plaats komen: "het ego heiligt de middelen". Er is geen enkel excuus  voor het afluisteren van een bevriend staatshoofd. Kennelijk wordt zij door Obama slechts bezien als een concurrent die wat betreft haar plannen op economische, politie en militair gebeid in de gaten gehouden moet worden. Ik kan me voorstellen dat Angela Merkel zich zwaar geschoffeerd voelt. 

We moeten alles in het werk stellen om dit "tappinggateschandaal" als zodanig  aan de kaak te stellen en daar Obama, ja, een bevriend staatshoofd mee te confronteren.



Obama heeft ontkend dat hij van het afluisteren op de hoogte was.  Dit wijst op een verregaande corrumpering van normen en waarden in de VS in het algemeen en bij de president in het bijzonder. Dit brengt hem op het nivo van een Nxon. Dit kan niet getolereerd worden. Nee, De Gught, die redenering van eigen belang die jij er op na houdt, daar blijf ik verre van.

..................



"Obama wist wél van afluisteren Merkel"

27/10/13, 02u31  − Bron: ANP
© ap. Angela Merkel
"De Amerikaanse president Barack Obama was sinds 2010 op de hoogte van het afluisteren van de Duitse bondskanselier Angela Merkel. Dat heeft een hooggeplaatste bron binnen de veiligheidsdienst NSA gezegd tegen de Duitse krant Bild am Sonntag.
NSA-chef Keith Alexander zou president Barack Obama in 2010 persoonlijk op de hoogte hebben gesteld over het afluisteren van Merkel. "Obama heeft de actie niet stopgezet, maar laten doorlopen", zei de bron. Later zou het Witte Huis een uitgebreid dossier over Merkel hebben opgevraagd bij de dienst.

Zaterdag werd bekend dat het mobiele telefoonverkeer van de Duitse bondskanselier al zo'n tien jaar lang door de NSA wordt afgeluisterd. President Obama zou volgens veiligheidsadviseur Susan Rice daar niet van op de hoogte zijn, meldde The New York Times".


Ach wat een onbeholpen en in feite wederom onfatsoenlijk gedoe. Beste Rice, met dit vertoon van minachting en arrogantie kom je er bij mij niet meer in.
Overigens kan ik me voorstellen dat Angela Merkel dit sneaky gedoe als een soort misbruik ervaart. Nee, big boy Obama. Zie maar dat je je hier uit redt. Ik geloof niet dat de schade in de relatie met de VS en haar president gemakkelijk te repareren is. Eigenlijk is hier sprake van een bedrog en misleiding die Nixon het schaamrood op de kaken bezorgt . Voor menigeen is hier sprake van een Droppinggate van de proporties als Watergate.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten