zaterdag 26 oktober 2013

schoolverzuim, luxeverzuim?







'Kindergeld afpakken van scholieren die een dag te vroeg op vakantie vertrekken'

 - Bijgewerkt
Ondanks een nieuwe wet tegen het luxeverzuim zijn toch weer honderden gezinnen voor de start van de schoolvakantie al met kun kinderen op vakantie vertrokken. Mieke Van Hecke stelt nu voor om deze mensen tijdelijk hun kindergeld af te pakken.







'Kindergeld afpakken van scholieren die een dag te vroeg op vakantie vertrekken'
Kijk nou toch eens  hoe fel deze Mieke van Hecke van leer trekt in haar betoog tegen het schoolverzuim, dat door haar buiten properties wordt opgeblazen.  Wat een intolerante miereneukerij, wat een oververheerlijking van eigen gelijk. 

Waar ik me echt aan stoor, dat is het intolerante fanatisme van deze Mevrouw Van Hecke. Gelukkig denkt de minister er genuanceerd over. Hij keurt dat dagje spijbelen niet goed, maar wekt in goede Christelijke traditie de indruk het dagje spijbelen oogluikend door de vingers te zien. Hij kan gelukkig nog relativeren, en heeft ook enig begrip voor het belang van de ouders, die optimaal willen genieten van dat weekje herfstvakantie, waar velen ook in het onderwijs begrijpelijk aan toe zijn.

Was het niet zo dat deze Mevr Van Hecke ook zo fel tegen de hoofddoekjes was? Een strijd waarin zij ook zo fanatiek anti was? Een strijd die ze ook toen verloren heeft. Ik vraag me af of zij wel op de goede plaatst zit als directeur generaal van het katholieke onderwijs.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten