woensdag 11 juli 2012

DNA-databanket?






http://www.hbvl.be/nieuws/binnenland/aid1202102/een-grote-databank-met-dna-van-alle-inwoners-van-belgie.aspx
"Eén grote databank met DNA van alle Belgen"





citaat:
04/07 BINNENLAND "Er moet een databank komen met het DNA van al wie in België geboren wordt". Dat zegde advocaat-generaal Jean-Luc Cottyn van de Hoge Raad voor Justitie in de Senaatscommissie Justitie. ....Cottyn zegde "dat twee of drie doden hadden vermeden kunnen worden als het DNA van Ronald Janssen beschikbaar was geweest.".....Eerder bepleitte Walter Damen, de huidige advocaat van Sharia4Belgiumleider Fouad Belkacem, precies hetzelfde........ N-VA-senatrice Inge Faesj heeft een wetsvoorstel ingediend om een databank met DNA van verdachten van ernstige misdrijven op te richten. Momenteel houdt België alleen het DNA van veroordeelden van zware misdrijven bij. Er is ook een databank met onbekend DNA dat op plaatsen van het misdrijf wordt gevonden.

Het komt me voor, dat we hier op het probleem stuiten van iemand die te lang op zijn hoge verantwoordelijke plek heeft gezeten, en op die plek stilaan vergrijsd is. Nou kun je proberen dat te camoufleren door je haar te millimeteren, de waarheid ontloop je toch niet. Bij de een verraadt deze waarheid zich door totale overgave aan zijn secretaresse, die meer en meer vrij spel krijgt, bij de ander in het doen van onzinnige uitspraken, die doen denken aan de gezegdes van een of andere randdebiel.

Vergrijzing gaat samen met mentale verstarring, het voorportaal van mentale verwarring, en dat is erger dan het kleurloos worden van je haar. Verstarring mag niet verward worden met naderende dementie, maar toch het is er een voorbode van. Wat zijn de verschijnselen? Nou kijk naar deze advocaatgeneraal. Deze client, en wellicht "patient in spe", is gaan leiden aan een verminderde souplesse van geest, zich uitend in een verontrustende blikveldvernauwing, waarbij meer en meer zijn visie beperkt wordt tot de eigen denkbeelden; deze worden verabsoluteerd en verheven tot de ultieme waarheid waarmee nog even gescored moet worden. Mijn hemel, een databank voor de hele Belgische bevolking. Wat een klets, alsof er geen Aldous Huxley met zijn "brave new world" geweest is. Is deze man, deze advocaatgeneraal zo in zijn werk opgegaan dat hem de ontwikkelingen op moreel/ethisch gebied ontgaan zijn? A bas ce figure!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten